maanantai 13. helmikuuta 2017

Marokkolainen appelsiinikakku




Aurinkoisen appelsiininen kakku tuo kevään kahvipöytään. Sain tämän ohjeen eräältä tutultani ja koska kuivakakuissa olen aina pitänyt appelsiinikakusta, halusin kokeilla tätä. Kakku on gluteeniton ja tehty kokonaan mantelijauhoilla. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Mietin mikä kakunpäälle sopisi? Kermavaahto olisi ehkä liian raskas....Koska kakku on melko makea, päädyin jogurttiin jonka maustoin vaniljasokerilla ja appelsiinimehulla.





MAROKKOLAINEN APPELSIINIKAKKU ( Gluteeniton)

5 dl mantelijauhoja
2 2/3 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhoja
2 appelsiinin raastettu kuori
2 dl rypsiöljyä
4 kananmunaa

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää sekaan rypsiöljy ja raastettu appesiininkuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan. Paistaa uunissa 180 asteessa noin 50 min-1 tunti.

Appelsiinisiirappi:

1 appelsiininmehu
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 tl neiikkaa
1 tl kanelia


Keitä appelsiinisiirappia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Kaada kuumakakku pois vuuasta ja rei itä kakku jokapuolelta. Laita kakku takaisin vuokaan ja kaada siirappi kakun päälle. Siirappi valuu rei istä kakun sisään. Annan jäähtyä kunnolla.

Appelsiinijogurtti kakun päälle:

Turkkilaista jogurttia
1 appelsiininmehu
vaniljasokeria





appelsiinikakku


Raakarå



En ole koskaan aiemmin leiponut pelkillä mantelijauhoilla. Kakusta tuli oikein pehmeä ja appelsiininmakuinen. Turkkilainenjogurtti ja appelsiininsiivut antoivat raikkautta makealle kakulle. varsin hyvä gluteeniton tarjottava kahvipöytään.

Mukavaa maanantai iltaa! Tänään tuntui jo niin keväältä, kun aurinko paistoi ja vesi tippui ränneistä.... Ihanaa kevät on tulossa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti