perjantai 10. helmikuuta 2017

Pienet juustopiirakat viikunahillolla

juustopiiras



Yksinkertaista ja hyvää herkkua on juustopiirakka. Se muuntautuu suolaisesta herkusta makeaksi viikunahillon kanssa. Kätevää sama herkku tyydyttää sekä suolaisen että makean himon. Ihana tarjottava yllätysvieraille, viikonloppu illaksi viinilasin kanssa nautittavaksi, brunssille, kahvipöytään tai lounaaksi salaatin kanssa..... Kun piirakan tekee pieniin vuokiin voi juustoa ja täytettä muunnella syöjien mieltymyksen mukaan. Toisiin homejuustoa, toisiin vaikka kinkkua juuston lisäksi tai vaihtamalla vuohenmaitojuuston vaikka lampaanmaito juustoon maku muuttuu heti erilaiseksi.


JUUSTOPIIRAKKA

Pohja:
50g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä
1 dl juustoraastetta

Täyte:
1 kananmuna
2 dl juustoraastetta (vuohenmaitojuusto)
(0,5-1dl murustettua auraa), voi hyvin jättää poiskin
2 dl kermaa
Nicolas Vahen parmesan/basilica suolaa ( tai jotain mieleistäsi maustetta), myös chili/valkosipuli suola toimii hyvin



Nypi pohjan aineet sekaisin ja taputtele joko pieniin vuokiin ja sen reunoille tai yhteen isoon vuokaan. Paista pelkkää pohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Vatkaa kulhossa munan rakenne rikki, lisää mausteet ja kerma. Laita esipaistetun pohjan päälle juusto raaste sekä aura muru, jos haluat homejuustoa laittaa. Kaada kerma muna seos päälle ja paista uunissa kunnes pinta on kauniin ruskea. Annan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.







Leikkuulauta http://www.werannas.com/en/brands/kikoi






Tein nämä piirakat kuin tilauksesta, koska illalla saimme yllätys vieraita. Juustopiirakoissa maistui ihanasti vuohenmaitojuusto ja makea viikunhillo täydensi makunautinnon. Viikunahillo on lempihilloni, tämän kyseisen hillopurkin toin viime syksynä Lontoosta tuliaisiksi. Nam... kylläpä olikin herkkua!

1 kommentti: