keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Rosmariinisitruunabroileri, muusia ja siitakesienisoosia

broileria


Sitruunalla ja rosmariinilla maustettu broileri on herkkua. Sen kaveriksi sopii hyvin riisi tai lasten suosikki perunamuusi. Kastikkeeksi vaikka samettista siitakesienikastiketta. Uunissa broilerin pinnalla rapeaksi paahtunut rosmariini maistuu ihanalta. Rosmariini on suosikki yrttini, se sopii loistavasti sienten maustamiseen, foccacian mausteeksi sekä broilerin kaveriksi. Mielestäni arkenakin ruuan täytyy olla maukasta ja siitä pitää nauttia, kaunis kattaus on osa nautintoa.
Sillävälin kun broilerin nuijat kypsyy uunissa ja muusiperunat kiehuu, voit tehdä nopean sienikastikkeen. Ja vajaassa tunnissa kaikki on valmista.


ROSMARIINISITRUUNABROILERI

maustamattomia broilerin nuijia
voita
tuoretta rosmariinia
suolaa
sitruunan mehua


Lämmitä voita hetki mikrossa, niin että se pehmenee. Silppua voin sekaan rosmariinia, lisää sitruunan mehua ja suolaa. Sekoita tahnaksi, jonka levität broilerin nuijien päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 45minuuttia. Valele vuuan pohjalle valuneella nesteellä kypsymisen puolivälissä.


SIITAKESIENIKASTIKE

 rasia siitakesieniä
voita pasitamiseen
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa/ kuohukermaa
2 dl vettä
kasvisliemi
mustapippuria

Paista sienet  ja sipuli pannulla voissa. Lisää sekaan jauhot ja heti sen jälkeen vesi jaa kasvisliemi. Anna kastikkeet saostua ja lisää kerma ja mustapippuri. Anna kastikkeen poreilla pikkuhiljaa pannulla. Halutessasi voit lisätä myös kastikkeeseen rosmariinia.













Hyvää, helppoa ja maittavaa arkiruokaa, joka maistuu hyvin lapsille. Nuijat voi syödä rennosti sormin. Voin ja rosmariinin pehmeä maku sekä sitruunan hapokkuus ovat ihana yhdistelma. Vuosia sitten Brightonissa Jamie Oliverin ravintolassa söin rosmariinilla ja sitruunalla maustettuja kanankoipia ja olin ihan myyty. Rakastuin silloin tähän makuyhdistelmään ja maustan niillä usein myös kokonaisen broilerin.
Kuvassa näkyy myös ihanat uudet kuparipannut. Niin kauniit nostaa vaikka suoraan pöytään. Ainoa huono puoli on, että ne täytyy tikata käsin.
Mukavaa viikon jatkoa. Nyt on jo keskiviikko ja kohta taas perjantai :)

2 kommenttia:

  1. Tältä istumalta siirrynkin tuonne jääkaapin tuntumaan - marinoimaan broilereita. Ihana yhdistelmä sitruksen raikkaus ryyditettynä rosmariinilla! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi! Kun laittaa broilerit uuniin, voi laittaa sitruunan siivutkin uuniin broilerien päälle paahtumaan niin sitruksen maku vielä voimistuu.
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista