lauantai 4. helmikuuta 2017

Ylikypsää possunpotkaa punakaalipedillä ja omena-aurajuustokastiketta




Olin kovin ihastunut kun näin marketin lihahyllyssä Snelmannin possunpotkia. Siitä saisi ihanan ruuan talvisena viikonloppuna. Kaveriksi halusin kaalia jossain muodossa sekä jonkin hyvän kastikkeen. Kastikkeen resepti löytyi muutaman vuoden takaisesta Glorian Ruoka ja Viini lehdestä.


YLIKYPSÄÄ POSSUNPOTKAA PUNAKAALIPEDILLÄ

1 iso tai 2 pientä punakaalia
1 iso sipuli
Suolaa
Kasvisliemi
0,5 l vettä
2 possunpotkaa

Pieni kaali ja sipuli reilun kokoisiksi suikalaiksi. Lämmitä pata hellalla ja paista possunpotkiin kullanruskea pinta. Suolaa possun putkoat ja nosta lautaselle. laita pataan nyt kaalit ja sipuli ja pyöräyttele niitä hetki kuumassa padassa. Lisää vesi ja kasvisliemi ja laita käälin päälle possunpotkat. laita uuniin 200 asteeseen. Puolen tunnin päästä pienennä uunin lämpö 150 astetta ja laita padan kansi kiinni. Jatka paistamista n. 2,5-3 tuntia. Valmista kastike juuri ennen ruokailua.

SINIHOMEJUUSTO-OMENAKASTIKE

100g aurajuustoa
1 salottisipuli tai pieni tavallinen sipuli
1 rkl voita
2 dl kermaa
1 omena
1/4 ti suolaa
ripaus mustapippuria

Murenna sinihomejuusto ja kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja paista sipuli voissa pehmeäksi, älä ruskista. Lisää kerma ja juusto ja kiehauta. Kuori ja raasta omena ja lisää se kastikkeeseen ja jatka keittämistä 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.


















Possu oli aivan käsittämättömän suussa sulavaa ja pehmeää. Se suorastaa putosi luun ympäriltä. Kaali oli hautunut ihanan maukkaaksi ja pehmeäksi possunpotkien alla. Ja omenainen homejuustokastike sopi loistavasti kaalin ja possun kaveriksi. Helppo ja herkullinen ruoka, tarvitset vain riittävästi aikaa, jotta potkat saavat rauhassa kypsyä. En ole kokonaisia potkia aiemmin  marketin hyllyillä nähnyt, mutta ostan varmasti toistekin kun niitä nyt vihdoin sieltä saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti