tiistai 18. huhtikuuta 2017

Itsetehtyä raakamakkaraa, töhnämunia ja coleslaw-salaattia







Nyt kun on uusi komea pallogrilli se suorastaan huutaa itsetehtyä raakamakkaraa....
Eikun kauppahalliin siansuolen ostoon ja lihojen hakuun. Grillihiiliä hakiessani löysin Motonetista mielenkiintoisen maustepurkin, joka osoittautui ihan huippu sekoitukseksi. Mauste sisältää suolaa, ruokosokeria,paprikaa, chiliä, valkosipulia, fariinisokeria, mustapippuria ja juustokuminaa. Maustetta suositeltiin possunlihalle erityisesti Ribseille ja pulledporkille. Minä aion käyttää sitä makkaran maustamiseen. Enpä olisi uskonut, että Motonetista löytyy näin hyvä mauste, itse kun olen mieltänyt kaupan täysin varaosakaupaksi.



RAAKAMAKKARA

Siansuolta 1 kampa
3 dl Ohrahelmiä
Kasvisliemi
Reilu 1 kg Possunniskaa
200-300g Rasvaista siankylkeä, josta nahka ja luut on poistettu
Suolaa
Memhis Mud-maustetta
Valkosipulia
2 Sipulia
Mustapippuria
Savupaprikaa
Tuoretta korianteria
6 rkl Osterikastiketta


 Keitä ohrahelmet kypsiksi kasvisliemellä maustetussa vedessä. Kuulota sipulit paistinpannussa. Jauha possunniska ja kylkipalat lihamyllyn karkeimmalla terällä kerran. Seikoita sekaan mausteet, pienittyä raakaa valkosipulia, mausteet, kuulotettu sipuli, jäähtyneet keitetyt ohrahelmet ja tuore silputtu korianteri. Paista pieni pala makkaramassaa, jotta voit tarkistaa maun. Kun massassa on mieleiset maut. Yleiskoneen avulla vaan sitten makkara suoleen. pistele makkaroihin reikiä parsinneulalla ja  esikypsennä makkaroita 10 minuuttia 200 asteessa uunissa. Paista makkaroihin kaunis ruskea pinta ja kypsennä ne loppuun grillissä.







Makkaran lisäkkeeksi Mallorcalaisista uusista perunoita tehtyjä paahdettuja perunoita. Halkaise uudet perunat kahtia ja pyöräytä ne oliiviöljyssä, ripottele päälle merisuolaa. Paahda uunissa kypsiksi. Lisäksi vielä varhaiskaalista ja porkkanasta coleslaw. Rakastan coleslaw salaattia ja tehdessäni sitä lisään majoneesin aina hiukan valkoviinietikkaa happoa tuomaan.

Makkaroista tuli aivan täydellisiä. Nyt kun niitä on tullut tehtyä useamman kerran viimeisen puolen vuoden aikana, voi sanoa että harjoitus tekee mestarin. Nyt en muuttaisi mitään, mausteet osuivat nappiin, tuore korianteri, uusi mausteseos, sopivasti ohrahelmiä ja osterikastike tekivät makkaroista ihan täydellisiä.  Rasvaa makkaroissa oli juuri sopivasti etteivät ne tuntuneet kuivilta mutteivat myöskään liian rasvaisilta. Sen verran iso määrä tästä tuli makkaraa, että sain laitettua satsin myös pakastimeen, ne on kiva ottaa pakkasesta silloin kun ruuanlaitto ei innosta.








TÖHNÄMUNAT

8 Keitettyjä luomu kananmunia
Hellmans majoneesia
Pestoa
Chilimajoneesia
Suolaa


Keitä kananmunat, niin että keltuainen on kypsä. Halkaise munat kahtia ja pullauta keltuaiset kahteen eriastiaan. Lisää toiseen astiaan keltuaisten kanssa ruokalusikallinen majoneesia ja reilu teelusikallinen pestoa sekä suolaa, sekoita haarukalla pieneksi. Laita mössö lusikalla takaisin keltuaisen koloon. Lisää toiseen kuppiin keltuaisten kanssa 2 rkl chilimajoneesia ja suolaa, sekoita haarukalla keskenään ja lisää keltuaisten koloon.






Jälkiruuaksi vielä ihanan samettinen cremebrulee..... kerronpa salaisuuden..... Cremebruleen ostin valmiina kaupasta vain sokerin paahdoin pinnalle kotona ja koristelin tuoreella mansikalla ja mintulla. Aivan käsittämättömän hyvää voi saada valmiinakin. Ja kun pääruokaan piti nähdä vähän enemmän vaivaa, voi jälkiruuassa hiukan oikaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti