lauantai 6. toukokuuta 2017

Maalaissalaatti




Maalaissalaatti on kaikkien suosikki, ehkä juuri paistetun pekonin vuoksi. Maalaissalaatti on lämpimänä kesäpäivänä ihanan suolainen ja ruokaisa lounas ihan yksistäänkin. Se toimii myös loistavasti lisäkkeenä erilaisille lihoille. Jos miesväeltä kysyy salaatti toivetta, se on meidän perheessä lähes aina maalaissalaatti. Rapeaksi paistettua pekonia, makeita kirsikkatomaatteja,  kirpsakkaa valkoviinietikalla terästettyä majoneesikastiketta ja pehmeän täyteläistä kananmunaa. Nam!!!



MAALAISSALAATTI

Jääsalaattia
Tuoretta kurkkua
Makeita kirsikkatomaatteja
Pekonia
Luomu Kananmunia

Kastike:
Hellmans majoneesia
Valkoviinietikkaa
Sopivasti suolaa
Ripaus sokeria
Tilkka vettä



Paista pekonipalat rapeiksi ja imeytä talouspaperien välissä ylimääräinen rasva pois. Keitä kananmunat. Revi salaatti vadin pohjalle ja pieni kurkut salaatin päälle. Sekoita kastikkeen aineet, laita vettä sen verran joukkoon että kastike hiukan notkistuu. Takista kastikkeen maku. Levitä kastike salaatin ja kurkkujen päälle. Halkaise kisikka tomaatit salaatin päälle ja kaada päälle rapea pekoni. Kuori ja puolita kananmunat salaatti vadin reunalle. 




Sopivan suolaista- blogi

Sopivan suolaista- blogi


Sopivan suolaista- blogi



Herkullista, kaunista ruokaa tuoreista raaka-aineista.
Ulkona paistaa ihanasti aurinko, joten on aika lähteä mökkiä laittamaan kesä kuntoon.
Eilis iltana olimme nauttimassa huikean Tasting menun viineineen Arto Rastaan Dining 26-ravintolassa. Siitä myöhemmin lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti