perjantai 13. lokakuuta 2017

Lämmin salaatti ja foccacia

Lämmintä salaattia ja foccaciaa



Ulkona käy tuuli ja vettä sataa. Mikä maistuisikaan paremmalta kuin kauden kasviksista tehty ihana lämmin salaatti ja itsetehty rapeakuorinen foccacia. Näin tämän herkullisen lämpimän salaatin ohjeen Glorian Ruoka ja Viini- lehdessä. Kuvat olivat niin herkullisia, että sitä täytyi tehdä ja pian. Seuraavana päivänä tarvikkeiden osto kaupasta ja eikun tekemään. Muutama viikko sitten Helsingissä käydessäni poikkesin Helsingin Stockmannin Herkkuun. Näin siellä herkullisen näköisen Greenbaken Foccacian, jonka ostin kotiin viemisiksi. Foccacia oli selkeästi tehty vuokaan. Niinpä tein itsekin sen tälläkertaa vuokaan ja siitä tuli ihanan mehevä, paksu ja rapeakuorinen.



LÄMMIN SALAATTI

Fenkoli
Rasia tuoreita herkkusieniä ( tai itse poimittuja suppilovahveroita, tatteja tai kanttarelleja)
Makeita kirsikkatomaatteja
Sipulia varsineen tai ilman
Kesäkurpitsa
Patros fetajuustopala
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Mustapippuria myllystä

Balsamicokastiketta


Pieni fenkoli pitkittäisuuntaisesti noin 4-6 osaan, lohko sipuli pitkittäissuuntaisesti reiluiksi lohkoiksi, siivuta kesäkurpitsa noin reilun sentin siivuiksi. Sommittele kasvikset kokonaiset herkkusienet, puolitetut kirsikkatomaatit uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä, sekä ripottele päälle mausteet. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Laita fetajuusto 3 osaan ja asettele uunipellille. kaada juuston päälle ripaus oliiviöljyä ja laita kokokomeus vielä uuniin n. 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta napakoita. Annostele lautaselle ja mausta balsamico-kastikkeella ja nauti vaikka itsetehdyn foccacian kanssa.











Tämä ihana lämminsalaatti hurmasi minut sekä ulkonäöllään että maullaan. Ihania värejä ja makuja. Kerrassaan herkullista. Vielä tätä postaustakin tehdessä herahtaa ihan vesikielelle. Tämä ruoka tuo iloa harmaaseen syksyyn! Makeaa tomaattia, suolaista fetaa, anismaista fenkolia, pehmeitä herkkusieniä ja ihanan oliiviöljyistä foccaciaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti