lauantai 25. marraskuuta 2017

Possunpotkaa ja jouluisia lisukkeita




Meillä tunnelmoitiin hieman tulevaa joulua ja kypsennettiin pitkään (lähes 5 tuntia) ja hartaasti uunissa pari possunpotkaa. Viillot pintaan ja pelkkä suolaa ja rosmariinin oksia mausteeksi. Lisukkeiksi keitin punajuuria ja tekaisin niistä, sipulista, suolakurkusta ja omenasta rosollin. Possunpotkien alla kypsyisi ihanasti uunijuurekset. Possun liemestä sinappinen kermakastike ja kylkeen vielä perunamuusia. Possun liha oli Kaartilan Mallaspossua Juvalta. Mallaspossu on on aitoa suomalaista stressittömästi kasvaneen possun lihaa.


POSSUN POTKAT JUURESPEDILLÄ

Possunpotkia
Suolaa
Rosmariinin oksia
Bataattia
Lanttu
4-5 isohkoa porkkanaa

Anna potkien ensin lämmetä huoneen lämmössä noin 1 tunti. Tee nahkaan muutama viilto ja suolaa potkat. Laita uuni lämpiämään 200 astetta. Paista potkia ensin 200 asteessa reilu puolituntia ja pienennä uuni sitten 150 asteeseen ja paista 2 tuntia. Kuutioi juurekset ja nosta potkat sivuun uunivuuasta ja laita juurekset vuokaan possusta valuneeseen liemeen. Nosta potkat juuresten päälle. Jatka paistamista 2 tuntia. Kaada ylimääräinen liemi talteen kastiketta varten.






KERMAKASTIKE POSSULLE

 n. 6 dl Possun kypsennyslientä
Jauhoja suurustamiseen
1 rkl lihafondia
Sinappia
Tarvittaessa ripaus suolaa
Tilkka kermaa

Sekoita 1 dl kylmää vettä noin 2 kukkuraista ruokalusikallista vehnäjauhoja. Sekoita jauhovesi seos kokoajan sekoittaen kuumaan possunpaistoliemeen. Anna porista miedolla lämmöllä n.10 minuuttia. Mausta, liha fondilla, sinapilla ja tilkalla kermaa. Tarkista maku ja kastikkeen vahvuus.












Uunijuureksista tuli suussa sulavia, kun ne saivat pitkään kypsyä ja imeä makua possunpotkista. Kastike oli samettisen pehmeää ja maistui ihanasti sinapilta. Omenainen rosolli raikasti ihanasti aterian. Ruoka oli täynnä puhtaita aitoja makuja. Mausteina ainoastaan itsetehty sinappi, suola ja rosmariinin oksat.

Kyllä possu vaan on hyvää!!!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti